Anlık Bildirim

Maket polis araçları trafik kazalarını azalttı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 582 noktaya yerleştirilen maket polis araçları, son bir yılda trafik kazalarının yüzde 17.4 oranında azalmasını sağladı.

Maket polis araçları trafik kazalarını azalttı Tam Boyutta Gör
 

Ülke genelinde trafik kazalarının sıkça meydana geldiği noktalarda maket polis aracı uygulaması başlatılmış durumda. Yerel yöneticilerin desteğiyle yaygınlık kazanan bu uygulama hakkındaki rakamları İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, TBMM’de yaptığı açıklamada paylaştı. Ersoy'un ifadelerine göre ülke genelinde 582 noktaya yerleştirilen maket polis araçları son bir yılda trafik kazalarının yüzde 17.4 azalmasını sağladı.


Her gün yaklaşık 20 kişi kazalarda hayatını kaybediyor 

Her yıl ortalama 1 milyon yeni aracın trafiğe çıktığını ve her yıl 7 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Mehmet Ersoy, alınan bütün önlemlere rağmen her gün neredeyse 20 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini dile getirdi. Bakanlık olarak tarfik kazalarının sıkça meydana geldiği ''kara nokta'' olarak isimlendirilen bölgeleri tespit ettiklerini belirten Ersoy, ülke genelinde 582 kara noktaya maket polis araçları yerleştirdiklerini belirtti. Yüzde 17.4'lük azalmanın önemine vurgu yapan Ersoy, uygulamayı ülke genelinde daha yaygın hale getirmeyi kararlaştırdıklarını ekledi.


Ersoy'un açıklamalarına göre her bir maket polis aracının üretim maliyeti bin 500 TL civarında ancak bu maliyetin karşılanması için bakanlık, yerel idarelere herhangi bir ödenek göndermiş değil. Kaymakamlar, valiler, emniyet müdürleri ve jandarma komutanları gibi yerel yöneticilerin kendi imkanlarıyla bakanlıkça tespit edilen noktalara maket polis araçlarını yerleştirdiği belirtiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6834 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trafik polisi, maket polis aracı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim