Anlık Bildirim

MIT'nın yeni geliştirdiği sistem ile fazladan iki parmak kazanılıyor


Teknolojiye yön veren önemli kurumlardan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ya da kısa adıyla MIT, yeni geliştirdiği sistem ile kişilere fazladan iki parmak daha eklemeyi hedefliyor.
Daha önce de kol temelinde benzer bir sistem hazırlayan MIT araştırmacıları, bu sefer ise kol yerine parmak üzerine yoğunlaşmış durumda. Eldiven şekilde tasarlanan ve "7 Finger Robot" olarak isimlendirilen yeni sistem, yukarıda yer alan hareketli görselde de görüldüğü üzere kişilere ekstra iki parmak daha veriyor ve gereken hareket komutlarını dahili sensörleri sayesinde elde ediyor. Herhangi bir nedenden dolayı bir kolunu ya da elini kaybetmiş insanlar için inanılmaz faydalı bir kullanım yapısı sağlayan robot, örneğin bir çay ya da kahvenin karıştırılması, büyük bir objenin kaldırılması, saklama kabının veya bir şişe kapağının açılması ve hatta tornavidayla cıvata açılması / sıkılması gibi çoğu zaman iki el gerektiren işlevlerin sadece tek el ile yerine getirilmesinin önünü açıyor.
Bütün parmaklar ile organize çalıştığı belirtilen 7 Finger Robot'un yapabildiklerini aşağıda yer alan video yardımıyla görebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
909 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, bilim ve
2 etiket daha teknoloji mit
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim