Anlık Bildirim

NASA, Satürn uydusuna ait detaylı fotoğraflar yayınladı

NASA, Satürn uydusuna ait detaylı fotoğraflar yayınladı
 
Uzay'ın keşfi günümüzde insanlığı en çok heyecanlandıran olaylardan birisi. Bu keşiflerin çapı da günden güne artmaya devam ediyor. Bu bağlamda ise son olarak NASA, Saturn'ün uydusuna ait yüksek çözünürlükte bazı fotoğraflar paylaştı.

Paylaşılan fotoğraflarda Dione adındaki uydunun güneşe dönük yüzeyi oldukça net bir şekilde görülebiliyor. Fotoğrafın NASA ve ESA'ya (Avrupa Uza Ajansı) ait Cassini uzay aracı tarafından yüzeye yaklaşık 500 km uzaklıktan çekildiği belirtiliyor. Daha önceki yıllarda farklı uzay araçları Dione'nin daha yakınında bulunsa da bu kadar detaylı fotoğraflar çekmeyi başaramamıştı.
NASA, Satürn uydusuna ait detaylı fotoğraflar yayınladı
 
Farklı bir fotoğraf ise çok daha uzaktan çekilmiş durumda (Yaklaşık 77 bin km). Ancak bu fotoğrafı özel kılan da arka kısımda Satürn'ün halkasının görüntüye dahil olması. Çok ince bir şerit halinde görünen halka eşsiz bir manzaranın ortaya çıkmasına sebep olmuş.

Hatırlanacağı üzere daha önce Satürn'ün başka bir uydusu Enceladus'da sıcak su bulunabileceği açıklanmıştı. Hatta araştırmacılar uyduda, yer kabuğun alt kısmında dünyadaki okyanusların dibine benzer bir yaşam alanı oluşabileceğini belirtmişti. Enceladus uydusu ile ilgili haberi merak eden kullanıcılar bu bağlantıya tıklayarak habere ulaşabilirler.
Dione'a ait fotoğraflara tam çözünürlükte ulaşmak için tıklayın.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim