Anlık Bildirim

NASA astronotları uzay yürüyüşü antrenmanı için su altına yollayacak

NASA astronotları uzay yürüyüşü antrenmanı için su altına yollayacak
 
İnsanoğlunun uzaya çıkması hiç kuşkusuz en cesur adımlarından biridir. Bu cesur adımların zirvesinde ise astronotların uzay boşluğunda yaptığı yürüyüşler bulunuyor. Astronotların kendine boşluğa bıraktığı bu yürüyüşlere zaman zaman uyduların yeniden yörüngeye oturtulması, teknik diğer problemlerin giderilmesi gibi durumlarda başvurulabiliyor. 
Yerçekimine alışmış insan bünyesi için boşlukta süzülmek oldukça ürkütücü gibi görünse de NASA astronotları buna hazırlayabilmek için denize dalmaya hazırlanıyor. ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, ekstrem şartların denendiği bir test operasyonu için Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Japonya Uzay Araştırma Ajansı(JAXA) astronotları ile birlikte maviliğin derinliklerine atrenman yapacak.
Antrenman ile birlikte astronotlar ESA'nın geliştirdiği gözlerle ve ellerle kontrol edilebilen yeni donanımı test edecek. Bu yeni donanım astronotların kullanım kılavuzlarını daha rahat bir şekilde okumasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bunun dışında suyun yaklaşık 20 metre altında yapılacak denemelerde bazı yeni tekniklerin denenme şansı da olacak. Florida yakınlarında yapılacak denemelerin 14 gün sürmesi planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim