Anlık Bildirim

Nano parçacıkları ile akne tedavisi mümkün

Ergenlik döneminin en can sıkıcı sorunlarından birisi olan akneler, temizlik odaklı pek çok yöntem ve ilaç desteği ile giderilmeye çalışılıyor. Araştırmacılar ise daha farklı bir yöntem peşinde. 

Akne bilindiği üzere, yağlanan cildin gözeneklerinin tıkanması sonrasında bakterilerin bu tıkanan gözeneklerin içinde yuvalanması ve orayı şişirmesi ile meydana geliyor. Santa Barbara Üniversitesi araştırmacıları deri altına yerleştirilen nano parçacıklar ile çözüm bulmayı düşünüyor.

Fototermoliz adındaki yöntemde altın kaplanmış nano parçacıklar düşük frekanslı ultrason yardımıyla deri altındaki yağ bezelerinin içerisine yerleştiriliyor. Daha sonra bu parçacıklara lazer tutuluyor ve yüzey plazmon direnci adındaki bir süreç ile parçacıklar ısınarak bu biriken yağları yakıyor. Böylece gözenek içerisinde olması gerekenden fazla yağ olmuyor. 

Bu yöntem geleneksel yöntemlerden farklı olarak deriyi kaşındırmıyor veya herhangi bir direnç gelişmesine sebep olmuyor. Ancak yöntem ciddi akne sorunlarında kullanılacak. Yani her "sivilcem var" deyip bu yöntemi talep edenlere yanıt verilmeyebilir. 

Fototermoliz yöntemi hali hazırda klinik deneylere başlamış durumda. Ancak yetkili makamların yan etkilerini tespit ederek onay verebilmesi için uzun bir deneme sürecinin yaşanması gerekiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim