Anlık Bildirim

Paris “gürültü radarı” ile araçlara ceza kesmeye hazırlanıyor

Şehir içinde aşırı ses çıkararak çevreyi rahatsız eden araçlar “gürültü radarı” ile tespit edilecek. Sistem stabil hale geldiği zaman Paris’te otomatik olarak ceza kesmeye başlayacak.
Paris “gürültü radarı” ile araçlara ceza kesmeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör
Aşırı ses şıkran araçlar şehir içlerinde insanları oldukça rahatsız ediyor. Paris’te de özellikle motosikletler bu soruna sebebiyet veriyor. Aşırı ses çıkaran araçlar için belirlenmiş bir ceza olsa da tespit edilip ceza kesilmesi oldukça zor. Şehre yerleştirilecek “gürültü radarları” ile bu durum son bulacak.

Dört mikrofon ile sesin kaynağı tespit ediliyor

Bruitparif mühendisleri tarafından geliştirilen gürültü radarı, üzerinde dört adet mikrofon barındırıyor. Farklı yönlere uzatılan bu mikrofon sayesinde gürültü kaynağının yönü tespit edilebiliyor. Ayrıca çevredeki kameralardan da destek alıyorlar. Böylece aşırı ses çıkaran bir araç tespit edildiği anda otomatik olarak ceza kesilebilecek.

Sistem şimdilik test aşamasında. Tahmin edebileceğiniz gibi temel amaç şehirlerdeki gürültü kirliliğini azaltabilmek. Ancak testler tamamlansa bile yasalar noktasında da bazı eksiklikler var. Bu bahar yürürlüğe girecek yasayla birlikte ise ceza kesmek için devreye alınabileceği söyleniyor.

Neredeyse 40 cihazın birkaç aydır kullanımda olduğu aktarıldı. Henüz ceza kesemeseler de çoğunluğu popüler barların yakınlarına konumlandırılmış durumdalar. 17 adedi ise önemli binaların yakınlarına yerleştirilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5037 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
araba, ceza ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim