Anlık Bildirim

Profesör Asuman Özdağlar, MIT'de bölüm başkanı oldu

Türk bilim insanı Asuman Özdağlar, mühendislik alanında dünyanın en iyi üniversitelerinin başında gelen MIT'de, Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri bölüm başkanı oldu.
Profesör Asuman Özdağlar, MIT'de bölüm başkanı oldu
 
Türk bilim insanı Asuman Özdağlar, göğsümüzü kabartan bir başarıya imza attı ve uzun yıllardır hizmet verdiği  Massachusetts Institute of Technology - MIT - Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün yeni başkanı oldu. Cumartesi günü 44. yaşını kutlamaya hazırlanan Profesör Asuman Özdağlar, genç yaşına sığdırdığı büyük başarılarla, uzmanlık alanı konularda lider isimlerden biri olarak gösteriliyor.

ODTÜ'den mezun oldu 

1996 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin Elektrik Elektronik Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra Amerika'nın yolunun tutan Özdağlar, yüksek lisans ve doktorasını, MIT'de tamamladı. 2003-2007 yıllarında Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri bölümde yardımcı doçent doktor, 2007-2008 yıllarında doçent doktor (tenure derecesi olmadan), 2008-2012 yıllarında doçent doktor (tenure derecesiyle) ve o günden bu yana da profesör olarak görev yapan Özdağlar, çok sayıda ödül ve burs kazanmış ayrıca uzamlık konularda onlarca farklı akademik  araştırmaya imza atmıştır.

MIT'nin en popüler bölümünü yönetecek! 

Özdağlar'ın 1 Ocak 2018'den itibaren bölüm başkanı sıfatıyla çalışacağı Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü (Mühendislik Fakültesi altında Course 6 olarak bilinir), MIT içerisindeki en popüler bölüm olarak bilinir.  Bunun nedeni ise mezunların Silikon Vadisi'ndeki şirketlerce ilgi görmesi ve çoğunun başarılı girişimlere imza atabiliyor olması. Özdağlar'ın ilgi ve uzmanlık alanları ise şu şekilde; Lineer Olmayan Konvesk Optimizasyon: Teori ve Algoritmalar, Oyun Teorisi, Sosyal ve Ekonomik Ağlar: Öğrenme, Bilgi Dinamikleri ve Tesir, Ağ Ekonomileri: Fiyatlama, Yatırım, Kaynak Paylaştırma Oyunları, Dağıtık Optimizasyon Metodları, Ağ Kaynak Dağıtımı: Kablolu, Kablosuz ve Optik Ağlar.
Pozisyonun geçici başkanı olarak görev yapan Anantha Chandraksan, Profesör Asuman Özdağlar hakkında şunları söylemiş;
"Profesör Özdağlar ilham verici bir araştırmacı. Optimizasyon teorisi ve algoritmaları, oyun teorisi ve ağlar alanında gerçek bir lider olarak ortaya çıkan, eğitimci olarak vizyonu ve özverisi eşit derecede etkileyici biri. Hem öğrencilerinin yorulmaz savunucusu ve hem antrenör hem de EECS'deki eğitim yeniliğinin güçlü bir savunucusu..."  

Tecrübelerinden istifade edilmeli

Büyük bir başarı, örnek teşkil edecek bir kariyer... Ülkemiz bilim dünyası adına yakından takip edilmesi gereken, üniversitelerimizin mühendislik fakültelerinde dünya ile daha iyi rekabet adına iletişime geçilmesi, fikirleri dinlenmesi gereken bir bilim insanımız Profesör Asuman Özdağlar. Hemen aklıma gelen Nobel Ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar ve yurtdışında başarıyla görev yapan daha nice akademisyenlerimiz var. Bir yandan bayrağımızı yurtdışında başarıyla taşırken
diğer taraftan ülkemiz eğitim standartlarını daha iyi noktalara yükseltebilmek için onlardan istifade etmemiz gerek.  
Profesör Asuman Özdağlar'ın CV'sine ulaşmak için tıklayınız
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10012 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mit, profesör ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim