Anlık Bildirim

Rice Üniversitesi, giyilebilir cihazı ile yapay kalplere güç sağlamayı hedefliyor

 
Rice Üniversitesi, giyilebilir cihazı ile yapay kalplere güç sağlamayı hedefliyor
Daha önce detaylarına burada yer verdiğimiz PediPower isimli sistemiyle atılan adımları elektrik enerjisine dönüştüren Rice Üniversitesi araştırmacıları, yeni geliştirdikleri giyilebilir cihazla ise yapay kaplere güç sağlama sürecini de yürüyüşe bağlamayı hedefliyor.
Bacağa giyilebilir şekilde bir sistem geliştiren araştırmacılar, tam diz eklemi yanına yerleştirilen motor sistemi üzerinden atılan adımlardan elektrik üretebiliyor ve bunu kemere bağlanan batarya içerisine etkili bir şekilde depolayabiliyor. Bu enerji - elektrik dönüşümü sayesinde harekete bağlı sonsuz bir enerji üretimi vaat eden teknoloji, şimdilik prototip aşamasında olmasına rağmen büyük bir potansiyel vaat ediyor ve söylediği kadarıyla uzun kullanımlarda dahi kişileri rahatsız etmiyor. Sistemin ayrıca akıllı giyilebilir cihazlar için de enerji sağlayabileceği belirtiliyor.
Rice Üniversitesi araştırmacılarının gelecek hedefleri arasında ise yapay kaplere bu sistem temelinde "kablosuz" olarak enerji aktarımı yapılması yer alıyor. Teknoloji hakkında hazırlanan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim