Anlık Bildirim

Robotlar 2030 yılına kadar 20 milyon kişinin işini elinden alacak

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, önümüzdeki 10 yıl içinde robotların başta düşük vasıflı olmak üzere 20 milyon çalışanın işini elinden alacağını ortaya koyuyor. İşte araştırmanın detayları.
Yeni bir araştırma, robotların 2030 yılına kadar dünya çapında 20 milyondan fazla çalışanın işini elinden alacağını ve bunun sonucunda da sosyal eşitsizliğin kötüleşme eğilimi göstereceği belirtiliyor.

Tartışmaları beraberinde getirdi

Özel bir İngiliz merkezli araştırma ve danışmanlık firması olan Oxford Economics tarafından yapılan araştırmada, robotların yükselişinin, dünyadaki işten çıkarılma olaylarına etkisinin eşit olmayacağı da ifade ediliyor. Raporda belirtildiği üzere, günümüzde milyonlarca robot imalat işlerini devralmış durumda ve buna ek olarak konuşma tanıma ve makine öğreniminin gelişmesiyle beraber bu rakamın çalışanlar açısından endişe verici boyutlara ulaşması bekleniyor.
Düşük vasıflı çalışanlarda yaşanacak olan iş kayıplarının, aynı ülkedeki yüksek vasıflılardan iki kat daha fazla olacağına dikkat çekilirken bu durumun istihdama etkileri konusunda ise yoğun tartışmalar mevcut. Birçok çok analist ise otomasyonun, yok ettiğinden çok daha fazla iş alanı açacağını savunuyor. Dünya genelindeki robotlaşmanın yüzde 30 seviyelerinde artış göstermesinin, küresel gayri safi hasılaya katkısı ise 5 trilyon dolar olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim