Anlık Bildirim

Rubik küpü ilk kez 1 saniyeden az sürede çözüldü

Kısa bir süre önce rubik küpünü 1.04 saniyede çözen robot dünya rekoru kırmayı başarmıştı. Yeni rakibi ise küpü 1 saniyenin altında çözen ilk robot olma ünvanına sahip oldu.
Rubik küpü ilk kez 1 saniyeden az sürede çözüldü
 
Rubik küpünü en hızlı şekilde çözebilen insan Lucas Etter isimli 14 yaşındaki bir genç. Küpü 4.904 saniyede çözerek önemli bir başarıya imza atan Etter'dan daha iyi performans sergileyen insan olmasa da robotlar bu konuda oldukça başarılı. Kısa bir süre önce geliştirilen robot rubik küpü çözme rekorunu 3.253 saniyeden 1.04 saniye gibi önemli bir seviyeye çekmişti.
Adam Beer'ın geliştirdiği yeni robot ise akıl küpünü ilk kez bir saniyeden daha kısa sürede çözmeyi başardı. İlk etapta küpü iki kenarından fotoğraflayan robot bu sayede her bir fotoğraftan üç yüzeyin renk analizini yapabiliyor. Renk analizi sonrasında Rubik küpü konusunda uzman Herbert Kociemba'nın iki evreli algoritması ile problem çözülüyor ve bir başka uzman Tomas Rokicki'nin yöntemiyle uygulanıyor. 
Matematiksel işlemlerin ardunio üzerinde bulunan bir mikroişlemci tarafından yapılması ve küpün çözülmesi ise 877 milisaniye gibi çok kısa bir sürede tamamlanıyor. Küpü 20 hamlede çözen robot her ne kadar bir saniyenin altına inme konusunda ilk olsa da bu rekor yetkili merciler tarafından onaylanmadığı için henüz Guiness'e girebilmiş değil. Adam Beer'ın kısa bir süre sonra yetkilileri çağırarak rekoru resmileştirmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6895 kez okundu.
10 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rubik küpü, akıl küpü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim