Anlık Bildirim

Samsung'un veliahtı rüşvet skandalı nedeniyle mahkeme karşısına çıktı

Samsung Genel Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, Güney Kore’de devlet başkanını yetkilerini kısıtlamaya kadar varan rüşvet ne nüfuzu kötüye kullanma skandalında şüpheli olarak mahkeme karşısına çıktı.

Samsung'un veliahtı rüşvet skandalı nedeniyle mahkeme karşısına çıktı Tam Boyutta Gör

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin; ülkedeki büyük şirketlere, yakın dostu olan Choi soon-Sil’in yönettiği vakıflara yardım yapması için baskı uyguladığı ve yardım yapan şirketlere bunun karşılığında siyasi imtiyazlar tanıdığı iddialarıyla süren dava kapsamında Samsung’un Genel Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Şirketin patronu Lee Kun-hee’nin oğlu olan Lee Jae-yong, 2014 yılında babasının sağlık sorunları nedeniyle yönetim işlerinden elini çekmesinin ardından şirketteki en yetkili kişi haline gelmişti.

Mahkeme salonuna gelmeden önce kameralara konuşan Lee, ‘‘İnsanlara olayla ilgili olumlu yanımızı gösteremediğimiz için üzgünüm’’ demekle yetindi. Yaklaşık 22 saat süren sorguda daha önce meclis soruşturmasında verdiği ifadeleri değiştiren Lee, başkanın, arkadaşı ve kızının hesabına para yatırmaları için kendilerini zorladığını ifade etti. Savcıların ve Lee’nin hiç uyumadan devam ettikleri sorgunun ardından Lee, sabah erken saatlerinde mahkeme salonundan ayrıldı

Samsung’un Choi’ye ait olan vakıflara 17 milyon dolar, Choi ve kızının şirketlerine 6 milyon dolar ve Choi’nin yeğenine 1.5 milyon dolar civarında yardımda bulunduğu iddia ediliyor. Mahkemenin kararını hafta sonu açıklayacak ve Lee’nin tutuklanmasına ya da serbest bırakılmasına karar verecek.

Lee, 2014 yılında babasının sağlık sorunları sayesinde yönetim kuruluna girdiği ve Note 7 skandalından sorumlusu olduğu için eleştiriliyordu ancak güçlü aile bağlarıyla yönetilen şirkette eleştirilen yüksek sesle dile getirilemezken patlak veren bu kriz şirket yönetiminde köklü değişikliklere neden olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5383 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, güney kore ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim