Anlık Bildirim

Sony, yapay zeka tarafından bestelenen ilk şarkıyı yayınladı

Her geçen gün öğrenme kapasiteleri arttırılan ve buna bağlı farklı yeteneklere kavuşan yapay zeka bu kez müzik dünyasına adım attı. Sony, yapay zeka tarafından bestelenen ilk parçaları yayınladı.
Sony, yapay zeka tarafından bestelenen ilk şarkıyı yayınladı
 
Sony Computer Science Laboratories (CSL) ekibi tarafından üzerinde uzun mesailer harcanarak geliştirilen yapay zeka, müzik endüstrisinde adeta yeni bir dönemin kapılarını aralamaya hazırlanıyor. Flow Machines adı verilen, binlerce şarkıyı tarayarak müziğin yapısını, ritmini, türlerini ve etkileşim tekniklerini öğrenen bir sistem tarafından hazırlanan parçalar bu alanda bir ilki temsil ediyor.
Progresif rock türündeki "Daddy’s Car" parçası genel yapı itibariyle akıllara müzik dünyasının efsane ismi Beatles’ı getiriyor. Bu benzerliğin sebebi olarak Flow Machines’in henüz insan yardımına ihtiyaç duyması gösteriliyor. Zira gerçek müzisyenler öğrenme sistemi üzerinde tarz belirledikten sonra harmoni ve melodiye karar veriyorlar. Ardından aranjmanın bir kısmı insan tarafından yapılıyor ve makinenin kendi kendine çözümlemesi bekleniyor.
Aynı işleyişle oluşturulan, "Mr. Shadow" adını taşıyan -balad türüne yakın yorumlanan- ikinci şarkıda ise benzer şekilde Flow Machines’in Amerikalı jazz sanatçılarından esinlenmesiyle ortaya çıkıyor. Her ne kadar şimdilik insan yardımına ihtiyaç duysalar da yapay zekadaki bu hızlı gelişim süreci, makinelerin gelecekti pozisyonları ve yetenekleri hakkında ipuçları vermeye yetiyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4575 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, Yapay Zeka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim