Anlık Bildirim

SpaceX, Falcon 9 ile başarılı olarak dikey iniş gerçekleştirdi

Yeniden kullanılabilir uzay roketi yarışında Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX yeni bir tarih yazdı. Devasa boyutlu Falcon 9 dikey olarak iniş yapmayı başarılı şekilde gerçekleştirdi.
 
SpaceX, Falcon 9 ile başarılı olarak dikey iniş gerçekleştirdi
Elon Musk tarafından kurulan uzay şirketi SpaceX, şimdiye kadar geliştirdiği en güçlü roket modeli Falcon 9'u ateşledi ve hepsinden önemlisi dikey olarak iniş yapmayı başararak yeni bir tarih daha yazdı.
Geçtiğimiz gün dikey iniş başarı oranını %10 oranında arttırdığı gerekçesiyle ufak bir erteleme yaşayan Falcon 9, dün gece Florida'da bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü'nden ateşlendi ve taşıdığı ORBCOMM'a ait 11 adet OG2 uydusunu yörüngeye başarılı şekilde gönderdi.
Tüm dünyanın takip ettiği kalkış sonrasında ise SpaceX kendi adına bir ilke imza atarak Falcon 9'u dikey olarak karaya indirmeyi başardı. Dikey iniş başarısını ilk olarak detaylarına burada yer verdiğimiz bir haber ile Amazon CEO'su Jeff Bezos kurduğu Blue Origin şirketi ile elde etmişti. 
Bildiğiniz gibi yeniden kullanılabilir roketler uzay taşımacılığı için çok büyük önem taşıyor. Uydu, yaşam malzemesi ya da modül gibi kargoları atmosfer dışına çıkartmak için kullanılan günümüz roketlerinden farklı olarak bu roketler, sadece bir kez değil defalarca kullanılabiliyor ve bu da çok ama çok ciddi mali tasarruf getirebiliyor. Bu noktada da Falcon 9, Blue Origin'in Yeni Çoban'ından çok daha güçlü bir çözüm oluşturuyor. Bunu boyutlardan dahi anlamak mümkün oluyor.
SpaceX'in bu büyük başarısını kutlayan ilk isimlerin de başında yine Jeff Bezos yer alıyor. İnişi gösteren tanıtım videolarını aşağıda izleyebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6116 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, spacex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim