Anlık Bildirim

Stanford Üniversitesi öğrencileri "kertenkele eldiven" geliştirdi


Stanford Üniversitesi Biyomimetik ve "Dexterous Manipulation"  laboratuvarı doğayı taklit ederek insan yeteneğini üst seviyelere ulaştırmak için kurulmuş bir birim, bu birimin ise son ürünü "gecko" eldiven. Gecko ismi ise bir kertenkele familyası olan Gekogiller'den geliyor. Bu kertenkelelerin özelliği ise iyi birer tırmanıcı olmaları.

Fikrin sahibi Elliot Hawkes, çocukluğunda spider-man, görevimiz tehlike gibi filmlerde düz cam yüzeye tırmanışları görünce bunun gerçek hayata geçmesinin nasıl bir şey olacağını merak ederek çalışmaya başlamış, şimdi ise bu yapışkan eldivenleri geliştirmiş durumda.

Eldivenler aynı zamanda tırmanışı yapan kişinin ayaklarını da koyması için iki ayrı basmak görevi gören ayaklık bulunduruyor. Eldiven yüzeye yapıştıktan sonra kişi ağırlığını ayağına verebiliyor. 
NASA'nın da uzay programlarında kullanmak için benzer bir proje üzerinde çalıştığı biliniyor.Fikir uzayda kurulan Güneş enerjisi panelleri üzerinde yol almak için kullanılabilir. Stanford Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği bu proje de çok düşük sıcaklıklarda bile çalışabileceği için ön plana çıkıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1173 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim