Anlık Bildirim

TÜBİTAK ile ODTÜ, ilk milli türbinin geliştirilmesi için çalışacak

TÜBİTAK ve ODTÜ işbirliği ile Türkiye’nin ilk yerli üretim türbinlerini geliştirmek için birlikte çalışacak. ODTÜ içerisinde açılan laboratuvar, birçok konuda stratejik önem taşıyor.

TÜBİTAK ile ODTÜ, ilk milli türbinin geliştirilmesi için çalışacak Tam Boyutta Gör

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile TÜBİTAK, “İnce Film ve Kaplama Araştırmaları Laboratuvarı” için bir araya geldi. İki yıllık bir ön çalışma döneminin ardından hizmete açılan laboratuvar, toplamda 3 Milyon lira gibi bir rakama mal olmuş.

Laboratuvarda ilk etapta İstanbul – Ambarlı doğalgaz enerji santralinin türbinleri için malzeme geliştirileceği vurgulanıyor. Yapılacak çalışmalar, Türkiye’deki bütün doğalgaz enerji santrallerinin türbinlerinde de kullanılmak üzere geliştirilecek.

Özellikle katman malzemeleri üzerinde yoğunlaşacak olan laboratuvar, Türkiye’nin hedef koyduğu milli uçak ve jet motorlarının geliştirilmesi noktasında da stratejik bir önem taşıyor. Yüksek teknoloji ürünü motorlarda kullanılacak malzemelerin üretilmesi, enerji sektörü, savunma sanayi, elektronik, optik ve uzay teknolojilerinde kullanılacak malzemelerin geliştirilmesi gibi konularda yeni çözümler ortaya koyması beklenen laboratuvar, ilerleyen dönemki bir çok milli projede aktif rol üstlenebilecek.

* Görsel temsilidir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6309 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
odtü, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim