Anlık Bildirim

Telefon kayıt harcına büyük zam: 1500 TL oldu

Yurtdışından telefon almak isteyenlere bir üzücü haber daha geldi. 618 TL olan pasaport kayıt harcı tam 1500 TL'ye çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.
Telefon kayıt harcına büyük bir zam geldi. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bundan sonra yurtdışından getirilen telefonlar tam 1500 TL karşılığında kayıt edilebilecek. Zam öncesinde bildiğiniz gibi bu rakam 618 TL'ydi. Yani yaklaşık %150'lik dev bir zam gelmiş oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Yolcu Beraberinde Getirilen Telefon Kullanım İzin Harcı Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar' kapsamında yeni ücretler bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Kayıt ücreti en son geçtiğimiz yıl 170 TL'den 500 TL'ye çıkarılmıştı.

Kayıt ücretlerinin zamlanmasıyla birlikte yurtdışından satın alınan telefonların ülke içerisine vergisiz yollarla sokulmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre ayrıca şu anda bir vatandaş üç yılda yalnızca bir kez pasaportuna kayıt hakkına sahip. Son olarak sim kartın sahibinin pasaportun sahibiyle aynı kişi olma zorunluluğu da var. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
62860 kez okundu.
215 kişi, toplam 269 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon kayıt harcı, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim