Anlık Bildirim

Tik Tok uygulamasının sahibi ByteDance 75 milyar dolar değerine ulaştı

Tik Tok uygulamasının sahibi Çinli ByteDance şirketi 75 milyar dolar değerine ulaşarak Uber'i geride bıraktı. ByteDance artık dünyanın en değerli startup'ı.

Tik Tok uygulamasının sahibi ByteDance 75 milyar dolar değerine ulaştı Tam Boyutta Gör
 

Popüler video paylaşım platformu Tik Tok'ın sahibi ByteDance şirketi, artık dünyanın en değerli startup'ı. Bu ayın başında ortaya atılan iddialar şirketin yeni yatırımlarla 75 milyar dolar piyasa değerine ulaşabileceğini işaret ederken bugün Bloomberg raporu iddiaları doğruladı. Japon teknoloji devi Softbank'ın liderlik ettiği yatırım turunda 3 milyar dolar yatırım alan Bytedance, böylece 72 milyar dolar civarında piyasa değerine sahip olan Uber'i geride bırakmayı başardı.


Tik Tok ile tüm dünyada adını duyurdu 

Tabi Bytedance'in ismi Çin dışında pek duyulmasa da şirket Tik Tok uygulamasıyla yüzlerce milyon kullanıcıya ulaşmayı başarmış ve dünya çapında kendisini duyurmuştu. Ağustos ayında Musical.ly ile birleşen Tik Tok'un şu anda aylık 600 milyonun üstünde aktif kullanıcısı bulunuyor. Son haberlere göre Facebook da Tik Tok benzeri bir uygulama üzerinde çalışıyor ki bu da aslında Bytedance'in Tik Tok ile çok önemli bir başarıya ulaştığını tescilliyor.


Öte yandan Çinli şirketin Toutiao isimli bir haber uygulaması da bulunuyor. Haberleri yapay zeka ile sıralayarak kullanıcıların ilgi alanlarına göre sunan uygulamanın da 100 milyonun üstünde kullanıcısı bulunuyor. Çin dışında sunulmayan bu uygulama geçtiğimiz yıl Bytedance'e 2.5 milyar dolarlık gelir sağladı. 


Şu an için Bytedance, dünyanın en değerli startup'ı olsa da önümüzdeki yıl bu durum değişebilir. 2019'da halka arz edilmesi planlanan Uber'in halka arz ile birlikte 120 milyar dolar piyasa değerine ulaşması bekleniyor. Bu beklenti gerçekleşirse Bytedance birkaç ay sonra koltuğunu devretmek zorunda kalabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10427 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tik tok, musical.ly ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim