Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Apple’ın CEO’su olan Tim Cook, geçtiğimiz günlerde MIT’nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmayla teknolojinin olası zararlarından söz etti. Teknolojinin her zaman çözüm değil bazen sorunun kendisi olduğunu söyleyen Tim Cook, hissedarların Apple’ın gelir kısmına odaklandığını ancak mühendislerin doğru olanı yapmak için cesur olmaları gerektiğini dile getirdi.

 

Apple’ın MIT’den çok sayıda mezunu istihdam ettiğini belirten Cook, Apple’ın da MIT gibi yeniliğin ve zor olanın peşinde koştuğunu ve birbirlerine benzediklerini ifade etti. Cook, konuşma yaptığı mezun grubu arasından muhtemelen geleceğin teknoloji liderlerinin çıkacağını söyleyerek onlara zorlansalar da insan ihtiyaçlarını merkeze koymalarını tavsiye etti. Teknolojinin giderek insanların birbiriyle olan ilişkilerini derinden bölen bir hal aldığının altını çizen Cook, bu zor koşullar altında mezunların; hem geleceğe yönelik gelişmeler hem de toplum hayatına uygun yenilikler getirmek zorunda olduğunu açıkladı.

Yapay Zeka Değil İnsanlar Endişelendiriyor 

Cook’un yaklaşık 20 dakika süren konuşmasında ilgi çeken bir diğer nokta ise yapay zeka ve insan ilişkisi hakkındaki düşünceleri oldu. Elon Musk, Jack Ma ve Bill Gates gibi teknoloji dünyasından önde gelen isimlerin aksine ‘’Bilgisayarlara insan gibi düşünme yeteneğini kazandıran yapay zeka konusunda endişelenmiyorum.’’ diyerek bu teknolojiden rahatsız olmadığını belirten Cook’u asıl rahatsız eden şey insanların davranışları. Toplum hayatının değiştiğine dikkat çeken Cook, bu rahatsızlığını "İnsanların bilgisayar gibi düşünmeye başlamasından daha çok endişeleniyorum." açıklamasıyla ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim