Anlık Bildirim

Toyoto'dan "yapa zeka" için önemli yatırım

Dünyaca ünlü teknoloji firması Toyota, Amerika merkezli kurduğu yeni şirketiyle geleceğimizi hem olumlu hem de olumsuz etkilemesi beklenen yapay zeka üzerinde çalışacak.
Japonya merkezli dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan ve özellikle robot teknolojileri konusunda çok önemli çalışmaları bulunan Toyota, Silkon Vadisi'nde "Toyota Research Institute" isimli yeni bir şirket kurdu.
Toyota tarafından Silikon Vadisi'nde Stanford Üniversitesi yanında kurulan şirket, birçok diğer teknoloji firmasının da aktif olarak çalışmalar gösterdiği "yapa zeka" konusuna odaklanacak. Toyota yaptığı açıklamada yapa zekanın gelecek endüstriyel teknolojileri desteklemek adına çok önemli bir konu olduğunu ve gelişmiş sürecinde hem Stanford hem de MIT arasında ortak çalışmalar kurulacağını belirtiyor.
Kısaca TRI olarak adlandırılan şirketin ana görevi yapay zekanın gelişim sürecini hızlandırmak olacak ve konusunun uzmanı birçok araştırmacı ve mühendisi bünyesinde barındıracak. 2016 yılının başında faaliyete başlayacağı belirtilen şirketin, önümüzdeki beş yıl içerisinde 1 milyar dolar yatırım alacağı da Toyota tarafından açıklanan bilgiler arasında yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim