Anlık Bildirim

Türk mühendislerden trafik yoğunluğunu bitirecek uygulama

Türk mühendisler trafik düzeninde kullanılan sensör ve benzeri cihazlardan elde ettikleri verilerle, araç kuyruklarını azaltacak ve kazalara anında müdahaleyi sağlayacak bir uygulama geliştirdiler.
Türk mühendislerden trafik yoğunluğunu bitirecek uygulama
 
Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerin en önemli sorunlarının başında gelen trafik çilesine karşı yenilikçi bir çözüm geliştirildi. Buna göre trafikte meydana gelen tıkanmalar, sonu gözükmeyen araç kuyrukları ve kazalar anında tespit edilerek artık çok daha kısa bir sürede müdahale edilebilecek.
Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) mühendisleri, "Trafik Kazalarının Büyük Veri ile Önceden Tespit Edilmesi" adlı projeleriyle trafikte düzeni sağlamakta kullanılan sensör ve cihazlardan toplanan çok sayıda veriyi yapay zeka yardımıyla derinlemesine analiz ettiler.
STM’nin yerli analiz platformu OVERA'nın da katkı sağladığı yeni sistemde trafikteki olağan dışı yoğunluk hızlı ve otomatik şekilde tespit edilerek ilgili birimlere anında haber verilecek. Böylelikle kaza gibi trafiği kilitleyecek olaylara çok daha kısa sürede müdahale edilebilecek ve hızlı aksiyon alınmasıyla muhtemel can kayıpları da büyük oranda önlenecek. Türkiye’de benzer bir çalışmanın yer almadığını belirten STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, teknolojinin farklı alanlarda da kullanılabileceğini dile getirdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8341 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trafik, trafik kazası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim