Anlık Bildirim

Türkiye için üretilen Airbus A400M tipi askeri nakliye uçağın düşme nedeni yazılım sorunu olabilir

Türkiye için üretilen Airbus A400M tipi askeri nakliye uçağın düşme nedeni yazılım sorunu olabilir
 
Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin 2018'e kadar 10 adet teslim alacağı Airbus A400M tipi askeri nakliye uçaklarından biri İspanya'nın Sevilla kentinde gerçekleştirdiği test uçuşu sırasında düşmüş ve 6 kişilik ekibin 4'ü maalesef hayatını kaybetmişti. Spiegel Online'nın elde ettiği son bilgilere göre bu kötü duruma bir yazılım hatası neden oldu.
Sevilla'da düşen uçağı inceleyen mühendislere göre kalkıştan hemen sonra Airbus A400M'in dahili bilgisayarı yazılımdaki hata nedeniyle motorlara durma talimatı verdi ve bunun sonucunda da motorlar durarak uçağın düşmesine neden oldu. Pilotların bu durumda yapabilecek fazla bir şeylerinin olmadığını ve kalkış yaptıkları alana dönmek için hamle yapmalarına rağmen uçağın bir tarla üzerine düşmesine engel olamadıkları da belirtildi. Önemli bir bilgi olaraksa dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden Airbus'un Sevilla'daki üretim yerinde kalite problemi yaşandığı ve bu nedenle tüm yönetimin değiştirildiği bilgisi de verildi.

MSN023 kod adıyla Türkiye'ye teslim edilecek olan üçüncü A400M olduğu belirtilen uçak, gücünü dört adet pervaneli motordan alıyor ve 37,000 kg taşıma kapasitesiyle 116 tam teçhizatlı paraşütçü asker, 66 sedye ve 25 tıbbi personeli aktif olarak taşıyabiliyor. Ülkemize stratejik olarak çok büyük bir değer katması beklenen Airbus A400M, NATO ülkelerinin ortaklığında üretiliyor.
Türkiye ilk Airbus A400M askeri nakliye uçağını 12 Mayıs 2014 tarihinde teslim almıştı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, İspanya'da test uçuşundaki Airbus A400M nakliye uçağının düşmesi üzerine, envanterindeki aynı model iki uçağın uçuşlarını da bir süreliğine durdurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3141 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha uçak airbus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim