Anlık Bildirim

Marka başvurularında Türkiye, Avrupa'nın zirvesinde

TÜRKPATENT Başkanı Habip Aslan geçen yıl 100 binin üzerinde marka başvurusu yapıldığı ve bu rakam ile Türkiye'nin Avrupanın en fazla başvuru yapan ülkesi olduğunu açıkladı.

Marka başvurularında Türkiye, Avrupa'nın zirvesinde Tam Boyutta Gör

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan marka ve tasarım başvuruları hakkında açıklamalarda bulundu. Habip Asan, son 6 yılda Türkiye’nin en fazla marka başvurusu yapılan Avrupa ülkesi olduğunu açıkladı.

2016'da 100 Binin Üzerinde Marka Başvurusu Yapıldı

Marka başvurularında Türkiye’nin hızla yükseldiğini vurgulayan TÜRKPATENT Başkanı Asan, “Türkiye, son 6 yıldır Avrupa'da en fazla marka başvurusunun yapıldığı ülke. Geçen yıl 100 binin üzerinde marka başvurusu vardı. Bize en yakın ülke Almanya, 80 binlerde.” dedi. Tasarım başvurularında da 40 bin başvuruyla Avrupa ikincisiyiz.

Patent başvurularını 10 yıl öncesi ile karşılaştırdığımızda 15 kat artış görüyoruz. 10 yıl önce bir yılda yapılan başvuru miktarı, 2017 yılında bir ay içerisinde yapıldı.

Habip Aslan; Türkiye'nin 2023 hedeflerinden olan 500 milyar dolarlık ihracat, 2 trilyon dolarlık ekonomi, 20 bin doların üzerinde kişi başı milli gelir, yüzde 5'in altında işsizlik hedeflerine ulaşılması için patent, marka, tasarım sayılarının artması ve bunların ticarileşmesi gerektiğini aktardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2782 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent, marka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim