Anlık Bildirim

Uber'de yeni özellik: Daha fazla bekleyen daha az ödeyecek

Uber, kullanıcıların acil olmayan durumlarda araçlarını daha uzun süre bekleyip karşılığında daha düşük ücret ödeyebilecekleri yeni bir sistemi test ediyor.

Uber'de yeni özellik: Daha fazla bekleyen daha az ödeyecek Tam Boyutta Gör
 

Yolculuk paylaşım uygulamaları, trafiğin yoğun olduğu saatlerde kullanıcıların daha yüksek ücretler ödemesini isteyebiliyor. Bu durumda kullanıcılar, bekleyecek fazladan zamanları yoksa veya acilen bir yere gitme ihtiyacı duyuyorlarsa normalin üstündeki bu ücreti ödemek durumunda kalıyor. Uber'in test ettiği yeni özellik ise bu durumlarda kullanıcılara ikinci ve daha ucuz bir seçenek sunacak. Aracı bir süre daha beklemeyi kabul eden kullanıcılar daha az ücret ödeyerek Uber'i kullanabilecek.


Yolculuk ücretinde tasarruf 

ABD'nin San Francisco ve Los Angeles şehirlerinde şu an için sadece Uber çalışanları tarafından test edilebilen yeni özelliğe dair ilk görüntü bir Uber çalışanın attığı tweet ile ortaya çıktı. Çalışan kısa bir süre sonra tweet'i silse de konuyla ilgili haberlerin teknoloji basınında yer bulmasının ardından bir Uber sözcüsü konuya açıklık getirdi. Deneysel olarak bu özelliğin üzerinde çalıştıklarını doğrulayan sözcü henüz hazır olmadığını ancak özellik kullanıma sunulduktan sonra kullanıcıların yolculuk ücretinde tasarruf yapabileceğini açıkladı.


Uber çalışanının paylaştığı ekran görüntüsünde saat 16.56'da bir Uber aracı çağrıldığı takdirde yolculuk için 10.18 dolarlık ücret ödeneceği görülüyor. Bunun yerine kullanıcıya daha ucuz seçeneği öneren Uber, aracın 17.00'da çağrılması halinde ödenecek ücretin 8.15 dolar olacağını belirtiyor. Yani kullanıcı sadece 4 dakika fazladan bekleyerek yolculuk ücretinde yüzde 20 civarında indirim elde edebiliyor. Tabi aracı geç çağırma aracın ulaşacağı sürenin de birkaç dakika gecikmesi anlamına geliyor ancak bu süre bekleme lüksüne sahip olan yolcular için kabul edilebilir seviyede. Özelliğin test sürecinden çıkıp ne zaman uygulanır hale geleceği ise henüz belli değil. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3547 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uber, yolculuk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim