Anlık Bildirim

Üç boyutlu yazıcıyla hazırlanan kol alçısı, iyileşme sürecini hızlandıracak

Üretim teknolojilerinin geldiği son noktalardan birisini oluşturan üç boyutlu yazıcılar, insan sağlığı için aktif olarak kullanılmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Deniz Karaşahin tarafından üç boyutlu yazıcıyla üretilen alçı modelinin, kemik iyileşmesine yardımcı olacağı belirtiliyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesü Endüstriyel Tasarım bölümü Öğretim Görevlisi Deniz Karaşahin tarafından geliştirilen ve sunduğu yapıyla "2014 Golden A’Design Award" ödülünü almaya hak kazanan alçı tasarımı, daha önce burada tanıttığımız CORTEX'e benziyor ve standart alçıların yerini alarak kemiklerin doğru şekilde kaynamasına yardımcı oluyor. Açık yapısıyla kaşınma gibi istenmeyen sorunların önüne geçebilen prototip tasarım, diğer modellerden LIPUS adı verilen düşük yoğunlukta darbeli ultrason (LIPUS) kemik stimülatörü sistemiyle kombine edilebilmesiyle ayrılıyor. Yaralı bölgelere direkt olarak uygulanması gerektiği için standart alçılara yerleştirilemeyen LIPUS sistemi, Deniz Karaşahin'in tasarımına ise iki adet kablo ile gelen ufak üniteyle beraber takılabiliyor ve böylece yapılan titreşim temelli tedavi ile kırıkların iyileşme süreci ciddi oranda arttırılarak tedavi süresi aşağıya çekilebiliyor.
Şimdilik prototip aşamasında bulunan başarılı alçı sistemi, üç boyutlu yazıcı teknolojisinin sunduklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. 
 
Üç boyutlu yazıcıyla hazırlanan kol alçısı, iyileşme sürecini hızlandıracak
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2470 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim