Anlık Bildirim

Virtuix Omni'ye Kickstarter temelinde destek arayan güçlü rakip: Cyberith Virtualizer

Oculus Rift'in sunduğu altyapı sonucu hazırlanan kontrol cihazlarından Virtuix Omni, hatırlayacağınız üzere kişilerin tüm bedenlerini kullanarak oyun oynamasına imkan tanıyor. Bu kontrol sürecini bir adım ileriye taşıyan Tuncay Çakmak ve ekibi, geliştirdikleri Cyberith Virtualizer ile popüler bağış platformlarından Kickstarter üzerinde destek arıyor.
Facebook'un satın aldığı Oculus Rift (Oculus VR) ya da Sony'nin ürettiği Project Morpheus gibi sanal gerçeklik gözlüklerine eşlik etmesi için hazırlanan Cyberith Virtualizer, gövde olarak Virtuix Omni ile benzer bir yapı sunuyor ve kişileri fiziksel olarak oyunlar veya diğer sanal ortamlar (Eğitim, turizm vb. içerikler) içerisine dahil edebiliyor. Virtuix Omni'den farkını yürüme ile koşma yanında verdiği eğilme, zıplama, diz çökme ve hatta oturma destekleriyle koyan ürün, bu sayede maksimum hareket kabiliyeti ile etkileşim sunabiliyor. Düz taban plakası ve kişiyi sabit tutan kemer mekanizmasıyla saatte 15 km hıza kadar çıkılmasını sağlayabilen Cyberith Virtualizer, 120 KG'a kadar izin veriyor ve kullanmak için standart bir çorap dışında özel bir aykkabına ihtiyaç duymuyor. Ayak hareketlerini tabanda yer alan optik sensörleriyle algılayan cihaz, yine alt tarafa yerleştirilen titreşim ünitesiyle dokunsal geribildirim verebiliyor. Bağlantı noktasında USB portunu kullanan ve titreşim birimi haricinde ekstra güç ihtiyacı istemeyen gelişmiş kontrol cihazı, 2014 sonunda yayınlanacak yazılım geliştirme kiti sayesinde de hemen her yazılıma uyumlu hale getirilebiliyor.
Kickstarter'dan konan 250,000$ toplam miktarın bitimine daha 38 gün kala 130,910$'lık kısmını toplamayı başaran Cyberith Virtualizer, yapılacak 599$ (Sensörsüz) ve 949$ (Tam Paket) bağış miktarlarıyla 2015 Mart ayında elde edilebiliyor. Ürünün tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim