Anlık Bildirim

Volvo, çöpleri robotların toplamasını istiyor

Volvo, çöpleri robotların toplamasını istiyor
 
Robot işçiler günümüzde normal karşılanıyor, ancak gidişata bakılırsa dünyadaki tüm iş gücünü robotların üstlenmesi fikri hala büyük soru işaretleri barındırıyor. Otomobil üreticisi Volvo ise konuya farklı bir bakış açısı getirerek robotlara çöp toplatmayı amaçlıyor.
Çöp toplama işinin sıradan işlere göre daha zorlayıcı olduğunu düşünürsek robotlara devredilmesi kulağa oldukça mantıklı geliyor. İsveç'de Chalmers Teknoloji Üniversitesi ve Mälardalen Universitesi, ABD'de Penn State Üniversitesi ile iş birliğine giden Volvo ayrıca projeye geri dönüşüm şirketlerinden Renova'yı da dahil etmiş. Bu anlaşmalar ROAR (Robot-based Autonomous Refuse handling) (Robot tabanlı otonom çöp toplama) adındaki projenin ciddiyetini ortaya koyuyor.
Proje günümüzdeki insanlı çöp toplama yöntemine oldukça benziyor. Çöp kamyonuna eklenecek robotlar belirli noktalardan kamyondan ayrılarak çöpleri toplayacak. Bu durumda robotların tasarımı ve toplama yöntemleri de oldukça önemli. ROAR'ın ilk testleri Haziran 2016'da başlayacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim