Anlık Bildirim

Yapay Zeka'nın öncülerinden Marvin Minsky hayatını kaybetti

ABD'nin önemli üniversitelerinden MIT'nin yapay zeka laboratuvarı kurucularından Marvin Minsky hayatını kaybetti. Minsky 88 yıllık hayatı boyunca yapay zeka konusunda önemli geliştirmeler yaptı.
Yapay Zeka'nın öncülerinden Marvin Minsky hayatını kaybetti
 
Bugün oldukça popüler bir konu olan yapay zekanın temelleri tahmin edebileceğiniz gibi çok eskiye dayanıyor. Bu konuda önemli geliştirmeler yapan Marvin Minsky ise geçtiğimiz pazar günü hayata gözlerini yumdu.
Marvin Minsky ABD'in önde gelen üniversitelerinden MIT'nin (Massachusetts Institute of Technology) yapay zeka laboratuvarının kurucuları arasında yer alıyordu. Ölüm haberini MIT'den meslektaşı Nicholas Negroponte kamuoyu ile paylaşırken ailesi tarafından da ölüm sebebi beyin kanaması olarak açıklandı.
1927 yılında dünyaya gelen Minsky, ikinci dünya savaşının ardından Harvard Üniversitesinde Matematik eğitimi görmüştü. Doktorasını Princeton Üniversitesinde tamamlayan bilim insanı sonrasında MIT bünyesine geçti ve burada uzun yıllar hizmet verdi.
Marvin Minsky, MIT'te kurduğu yapay zeka laboratuvarında çalışmalar yaparken. (1968)
Isaac Asimov'un "Benden zeki olduğunu kabul ettiğim iki kişiden biri" diyerek övdüğü Minsky bilgisayar biliminin yeni yeni yaygınlaştığı dönemlerde harika bir öngörü ile yapay zeka çalışmalarını başlatmıştı. Bilgisayarın yaygınlaşması konusunda da önemli çalışmaları olan bilim insanı Yapay Zeka laboratuvarını da 1959 yılında kurmuş ve sonrasında bu konuda eserler yayınlamıştı. Ayrıca Minsky, Stanley Kubrick tarafından yönetilen ve kült filmler arasında yer alan bilim kurgu filmi 2001: A Space Odyssey'in danışmanlığını da yapmıştır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim