Anlık Bildirim

Yeni geliştirilen Android uygulamasıyla uyku apnesi kolayca tespit edilebiliyor

Yeni geliştirilen Android uygulamasıyla uyku apnesi kolayca tespit edilebiliyor
 
Uyku sırasındaki solunum duraklamalarından kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasına sebep olan önemli bir hastalık olarak insan hayatını kötü şekilde etkileyen uyku apnesi, tespit sürecinde kişilerin bir gece boyunca hastanede uyumasına, ciddi paralar ödemesine ve üzerinde birçok elektronik cihaz taşımasına neden oluyor. Ancak Washington Üniversitesi bu süreci akıllı telefonlara indirgiyor.
Uyku apnesinin ekstra hiçbir aparata ihtiyaç duymadan sadece akıllı telefonlar üzerinden tespit edilmesi için ApneaApp isimli özel bir Android uygulaması geliştiren Washington Üniversitesi araştırmacıları, üzerinde birçok sensör yer alan akıllı telefonları aktif bir sonar haline getiriyor ve yapılan ses kayıtlarıyla kişilerin gece uykusunda solunum durması gibi sorunlar yaşayıp yaşamadığı rahatlıkla anlaşılabiliyor.
Sistem ayrıca gönderip aldığı hareket sinyalleriyle kişilerin yataktaki vücut konumlarının da algılayabiliyor ve nefes sesi haricindeki gürültüleri (Trafik sesi vb.) filtreleyerek oldukça doğru sonuçlar sağlayabiliyor. Etkili tespit için kişiden 1 metre uzaktan ölçüm yapabilen ApneaApp uygulaması, akıllı telefonlar ile yapılacakların sınırı olmadığını bir kez daha gözler önüne seriyor.
Samsung Galaxy S4 temelinde yapılan testlerde çok ciddi doğruluk oranları elde eden ApneaApp uygulaması için, Amerika Gıda ve İlaç İdaresi FDA'nın onayını alma süreci de kısa süre içerisinde başlıyor. Uygulama hakkında hazırlanan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim