Anlık Bildirim

Yolculuk kartını vücuduna yerleştiren ''biyohacker''ın kartı iptal edildi

Geçtiğimiz yıl, yolculuk kartını derisinin altına yerleştiren Avustralyalı girişimcinin kartı yetkili makamlar tarafından iptal edildi. Girişimci olayı yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Yolculuk kartını vücuduna yerleştiren ''biyohacker''ın kartı iptal edildi
 

Vücutlarına çeşitli implantlar, ya da sayborg benzeri uzuvlar ekleyerek kişiliklerini ve karakterlerini daha iyi bir şekilde yansıttıklarını düşünen ''biyohackerlar'' geçtiğimiz günlerde ABD'nin Texas eyaletinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''BodyHacking'' konferansı için bir araya geldi. Konferansa katılanlardan biri de Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow'du. İlginç bir isme sahip olan Meow-Meow, geçtiğimiz yıl, yolculuk için kullandığı kartı vücuduna yerleştirmeye karar vermişti. Meow-Meow, kartın çipini çıkarıp biyolojik olarak çözünebilen bir plastik kaba koymuş ve sonrasında eline, derinin alt kısmına cerrahi bir operasyonla yerleştirmişti.


Kartını iptal edenlere dava açacak 

Konferans sonrasında ülkesine dönen ve her zaman olduğu gibi sadece elini kullanarak yolculuk yapmaya çalışan Meow-Meow kötü bir sürprizle karşılaştı. Turnikeler Meow-Meow'un kartını okumamıştı çünkü kart Yeni Güney Galler eyaleti yetkilileri tarafından iptal edilmişti. Yetkililer kartın tahrif edilmesinin yasal düzenlemelere aykırılık oluşturduğunu ve bu nedenle kartı iptal etmek zorunda kaldıklarını kaydederken Meow-Meow, ülkedeki ilk ''sayborg davası'' olarak adlandırılabilecek bir dava açmaya hazırlanıyor. BioFoundry adlı bir girişimin de kurucusu olan Meow-Meow, kartının haksız yere iptal edildiği gerekçesiyle yetkilileri mahkemeye vereceğini açıkladı.


Tabi Meow-Meow olayı yargıya taşıyacağını söylese de aslında eyalet yetkililerinin bu yönde bir işlem yapması bekleniyordu zira yetkililer, Meow-Meow'un yolculuk kartını vücuduna yerleştirmesinin ardından açıklama yapmış ve bu gibi durumlarda kartın iptal edilebileceğini belirtmişti. Geçtiğimiz yıl bir tren yolculuğu esnasında görevlilere, yolculuk kartını göstermediği için 200$'lık cezaya çarptırılan Meow-Meow zaman zaman kartını okutamadığından da şikayetçiydi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim