Anlık Bildirim

IBM Watson yapay zeka platformu, lösemi tanısı koyabiliyor

IBM firmasının yapay zeka konusundaki öncü örneklerinden birisi olan Watson platformu, önemli başarılarından sonra şimdi de, tıp konusunda önemli bir adım attı.

Yıllardır yapay zeka teknolojilerine yapılan yatırımlar, yavaş yavaş meyvesini vermeye başlıyor. Son gelişmeler, büyük potansiyeli de gözler önüne seriyor.

IBM'in yapay zeka konusundaki öncü örneklerinden birisi olan Watson, geçmiş dönemlerde bilgi yarışmasında yarışmak veya sanal muavinlik yapmak gibi önemli işlere imza atmıştı. Şimdi ise tıp konusunda önemli bir adım attı.

Tokyo Üniversitesi ile yapılan ortak bir çalışma kapsamında, IBM Watson, 60 yaşlarındaki kadın bir hastaya nadir görülen bir lösemi tanısı koydu. İşin ilginç tarafı, doktorların bu hastaya yanlış bir tanı koymuş olmalarıydı. Watson, hastanın değer değişimlerini yaklaşık 20 milyon araştırma raporu ile karşılaştırarak bu sonuca ulaştı. Üstelik bunu yapması sadece 10 dakika sürdü. Watson ayrıca, başka bir hasta için de yine nadir görülen bir lösemi tanısı koymayı başardı.

Doktorların bu tür karşılaştırma yapabilmesi için uzun süreler gerekiyor. Bu bakımdan yapay zeka, kritik tanılarda hayat kurtarabilir.


Elbette bu noktada karşılaştırma yapabilecek doğrulukta verilerin elde edilmiş olması şart. Diğer türlü yapay zekanın da yanılma payı artmaya başlıyor. Bu da, kritik konularda büyük bir risk oluşturabiliyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim