Anlık Bildirim

Intel, Kaliforniya'da mini bir akıllı şehir kuruyor

Intel, Kaliforniya'da mini bir akıllı şehir kuruyor

Günümüzde otomatik olarak bazı faaliyetler icra eden veya ortam hareketlerini algılayabilen cihazlar "akıllı" yakıştırması ile hayatımızda yer almaya başladı. Bu alandaki yeni adım ise akıllı şehirler olacak.

Intel ve Kaliforniya San Jose şehir yöneticileri, altı ay boyunca sürecek bir akıllı şehir projesine başladıklarını duyurdu. Intel'in ABD'deki ilk akıllı şehri olacak proje, Beyaz Saray'ın Akıllı Amerika yarışmasına da katılacak.

Projede amaç örnek bir şehirde hava kalitesi, trafik akışı, su kalitesi, sokak aydınlatma kalitesi gibi hayati önem taşıyan değerlerini anlık olarak takip etmek ve istatistikler oluşturmak ve standardın düşmeye başladığı yerlerde kaliteyi artırmaya çalışmak.

Akıllı şehirden elde edilen veriler hükümet yetkilileri ile paylaşılacak ve karar verme konusunda yetkililere yardımcı olacak. Ayrıca şehir sakinleri de bu verilere anlık olarak erişebilecekler. Ayrıca şehrin yönetimi için 25 000 iş pozisyonu ortaya çıkacak.

Son yıllarda şehirlerde yaşanan nüfus artışı nedeniyle akıllı şehir teknolojilerinin gecikmeden hayata geçirilmesi gerekiyor ve Intel de proje sayesinde akıllı şehir yönetimi konusunda tecrübe kazanacak. Akıllı şehir projesinin bir örneği de İrlanda Dublin'de yürütülüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim