Anlık Bildirim

5 Dolarlık bilgisayar: Rasperry Pi Zero

Düşük bütçeli bilgisayar dendiğinde ilk akla gelen isim şüphesiz Rasperry Pi. Özellikle maddi imkanı sınırlı geliştiriciler için önemli ürünler ortaya koyan şirketin yeni ürünü yalnızca 5 dolar.
5 Dolarlık bilgisayar: Rasperry Pi Zero
 
Rasperry Pi bilgisayarları günümüzde standart bir bilgisayara göre mütevazı sayılan özellikler sunsalar da hem boyutları hem de fiyatları göz önünde bulundurulduğunda oldukça güçlü ürünler. Rasperry Pi Zero ise üreticinin en güçlü, en küçük ve en ucuz ürünü. 
65mm x 30mm x 5mm boyutlarına sahip mini bilgisayarın üreticinin ilk bilgisayarı Rasperry Pi 1'e göre yaklaşık yaklaşık %40 daha hızlı. 1GHz saat hızında çalışan ARM11 işlemcisine sahip bilgisayarın belleği 512 MB seviyesinde. Üzerindeki kart okuyucu sayesinde hafıza kartı takılarak depolama alanı kullanıcılar tarafından belirlenebiliyor. Teknik özelliklerin yanında, baskı devresinin üzerinde bulunan miniHDMI portu ve 2 adet USB çıkışı da bilgisayarın harici bileşenlerle olan bağlantılarını sağlıyor.
Dünyanın en küçük bilgisayarı, dünyanın en ucuz bilgisayarı gibi ünvanlara sahip olan Rasperry Pi Zero üzerinde Linux tabanlı işletim sistemi Raspbian çalıştırılıyor. Bu işletim sistemi de bilgisayara Scratch, Minecraft ve Sonic Pi bazı uygulamaları çalıştırma ve 1080P video oynatabilme imkanı sunabiliyor. Özellikle geliştiriciler için biçilmiş kaftan bilgisayar bugün itibariyle ABD ve Birleşik Krallık'ta satışa başladı. Ürünün Türkiye'ye ne zaman geleceği bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9353 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rasperry pi, rasperry pi zero ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim