Anlık Bildirim

Microsoft'tan ilgi çekici el takibi teknolojisi

Sanal gerçekliğe bambaşka bir boyut kazandırmaya hazırlanan Microsoft, uzun süredir üzerinde çalıştığı hayranlık uyandıran yeni el takibi teknolojisini görücüye çıkardı.
 
Microsoft'tan ilgi çekici el takibi teknolojisi
Microsoft’tan Jamie Shotton, Hrvoje Benko ve Kfir Karmon tarafından geliştirilen hareket tabanlı yazılım kullanıcıların bilgisayarlarını klavye ve fare olmadan, sadece el ve parmak komutlarıyla kontrol edebilmelerini sağlıyor. Böylelikle fotoğraf döndürme, büyütme, uygulama açma gibi işlemler birkaç basit komutla kolaylık gerçekleştirilebiliyor.
Tüm parmakların hareketlerini hassas şekilde algılayabilen teknoloji çok daha gerçekçi ve dinamik kontrol imkanı sunuyor. Fakat Microsoft’un bu yeni nesil teknolojinin sanal gerçeklik ile uyumlu olduğunu duyurması oyunun kurallarını değiştiriyor. Zira halihazırda satışa sunulan VR cihazları genellikle kontrol kumandasıyla kullanılıyor. Microsoft ise aynı Kinect’te olduğu gibi sınırları ortadan kaldırarak kişilerin sanal gerçeklik dünyasına kısmen fiziksel şekilde katılmalarını sağlıyor.
Hayranlık uyandıran yaratıcı fikirlerin çıkmasında öncü rol üstlenecek el takip teknolojisini hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim