Anlık Bildirim

Diamond özel soğutuculu Radeon HD 4870 XOC modelini duyurdu

Diamond özel soğutuculu Radeon HD 4870 XOC modelini duyurdu

AMD-ATi tabablı ekran kartları hazırlayan Diamond ürün gamına yeni bir model daha ilave ediyor. Firmanın Radeon HD 4870 temeli yeni modeli, ilk etapta kullanılan soğutucusuyla öne çıkıyor. Referans modele göre hem daha sessiz hem de daha serin çalıştığı belirtilen Diamond'un Radeon HD 4870 XOC modeli, fabrika çıkışı arttırılmış saat hızlarıyla da dikkat çekmeyi başarıyor.

55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV770XT GPU'sunun güç verdiği ekran kartı, 256-bit bellek veri yolu desteği ve 800x paralel işlem birimiyle birlikte geliyor. Kartın saat hızlarına baktığımızda ise GPU'nun 800MHz, belleklerin ise 4400MHz'de görev yaptığını görüyoruz. Kart üzerinde kullanılan ve Isı iletim teknolojisini esas alan soğutucunun daha önce bazı diğer firmalarca kullanıldığı dikkatli gözlerden kaçmayacaktır.

DirectX 10.1 ve PCIe 2.0 desteğiyle gelen yeni model Unified Video Decoder 2 teknolojisiyle yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. Crossfire X teknolojisiyle çoklu-GPU kurulumuna olanak tanıyabilen ekran kartı çift DVI ve HDTV konnektörleriyle birlikte geliyor. Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması beklenen kartın fiyatı hakkındaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim