Anlık Bildirim

Alışveriş sitelerine geniş çaplı düzenleme geliyor: Tüm siteler kayıt altına alınacak

Alışveriş sitelerine yönelik düzenleme yapmaya hazırlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı artık herkesin site açmasına izin vermeyecek. Tüm siteler ve ilgili mobil uygulamalar kayıt altına alınacak.
Her geçen gün sayıları giderek artan ve ne yazık ki dolandırıcıların yeni gözdesi haline gelmeye başlayan alışveriş sitelerine kapsamlı bir düzenleme yapılacağı duyuruldu. Buna göre oluşturulacak Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ne (ETBİS) ticaret yapmak isteyen sitenin tüm bilgileri kaydedilecek.
Yenilikle birlikte tüm alışveriş siteleri ve mobil uygulamalar T.C. kimlik numarasının yanı sıra vergi ve MERNİS bilgilerini sisteme girecekler. Diğer taraftan sitenin hangi tür ürünleri sattığı, ticaretin türü ve diğer ticari faaliyetlerini bildirmesi zorunlu olacak.

Ödeme yöntemleri ve kargo bilgileri bakanlığa gönderilecek

Açıklamaya göre alışveriş siteleri sundukları ödeme yöntemlerini, kargo ve lojistik bilgilerini de dijital ortam aracılığıyla bakanlığa iletecek. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte güvenilir sitelerin adresleri ve bilinmesi gereken diğer detaylar www.eticaret.gov.tr üzerinden yayınlanacak. Böylelikle tüketiciler alışveriş yapacakları site hakkında önceden resmi bilgiye ulaşabilecekler. 
2015 yılında online alışverişte kredi kartıyla toplam 55.4 milyar TL ödeme yapıldığına dikkat çekilerek vatandaşların güvenli ticaret yapabilmeleri için düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Tüm alışveriş siteleri için son kayıt tarihi 1 Haziran 2017 olarak duyuruldu. Uygulama bakanlık tarafından hazırlanan tebliğ taslağının yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5268 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kredi kartı, ödeme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim