Anlık Bildirim

Analiz : Bitcoin değeri 100 bin dolara kadar çıkabilir

Analiz : Bitcoin değeri 100 bin dolara kadar çıkabilir

Japon bir hacker tarafından 2008 yılında geliştirilen ve kısa sürede en güvenilir sanal ödeme yöntemi olarak kabul edilmeye başlanan Bitcoin, ayrıca en değerli para birimi durumunda.

Bir ara bir Bitcoin değeri 1000$ seviyesine kadar çıkarken, bugün 840$ seviyesinde seyrediyor. Bitcoin birimi, Japon hacker tarafından geliştirilmiş kırılması çok zor bir algoritmanın temel aldığı kod bloklarının madenci adı verilen bilgisayarlar kullanılarak çözülmesi ile elde ediliyor.

Bu bilgisayarların 4-5 adet ekran kartı taşıyacak şekilde optimize edilmesi gerektiği için madencilik oldukça masraflı oluyor. Bu da Bitcoin'in değerini artırıyor.

Ancak Bitcoin algoritması sınırsız üretime izin vermeyecek şekilde tasarlanmış. Kod blokları toplamda 21 milyon adet Bitcoin barındırıyor. Bu rakamdan sonra sadece dolaşımdaki Bitcoin'ler kullanılabilecek.

Şimdiye kadar 12.2 milyon Bitcoin üretildi ve 2017 yılında tüm Bitcoin'lerin tamamen biteceği öngörülüyor. Analizlere göre Bitcoin'in değeri 100 bin dolara kadar çıkabilecek. Bunun en büyük sebebi giderek azalan madenler. Ayrıca Bitcoin değişimi yapan girişimlerin önemli yatırımlar elde etmesi, para biriminin değerini de artırıyor. Sonra olarak ABD merkez bankası eski başkanı Bernanke, Bitcoin'in ekonomik bir enstrüman olma yolunda ilerlediğini açıklamıştı.

İlk yıllardan bu yana Bitcoin'leri elinde tutanlar zengin olmuş durumda. Zira geçen yıl 13$ olan birim değeri yüde 6000 artış gösterdi. Analizlerdeki tahminler tutarsa, son Bitcoin de çıkarıldığında dünyadaki tüm Bitcoin'lerin değeri 2.1 trilyon doların da üzerine çıkacak.   
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15083 kez okundu.
26 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim