Anlık Bildirim

Analiz : Yıl sonunda internet kullanıcı sayısı 3 milyara yaklaşacak

Analiz : Yıl sonunda internet kullanıcı sayısı 3 milyara yaklaşacak

Yirmi yıldan fazla bir süredir hayatımızda yer alan internet halen dünyanın büyük bir kısmına ulaşmış değil ve teknoloji devlerinin bu konudaki farklı çalışmaları hızla devam ediyor. Ancak ulaşılan son rakam oldukça dikkat çekici.

BM tarafından yapılan analize göre yıl sonunda dünyadaki internet kullanıcılarının sayısının 3 milyar civarında olacağı tahmin ediliyor. Teknoloji devlerinin ve gelişmekte olan ülke hükümetlerinin bu alandaki çabaları olumlu sonuç veriyor. Analizde tüm internet kullanıcılarının yüzde 60'ının gelişmekte olan ülkelerde bulunacağı ifade ediliyor.

Ancak bu, herkesin genişbant internet erişimi olacağı anlamına gelmiyor. İnternet kullanıcılarının sadece yüzde 10'u yüksek hızla internete bağlanıyor ve oranın büyümesi için yatırımların da artırılması gerekiyor.

Bununla birlikte yıl sonunda yeryüzünde tam 7 milyar insan mobil telefon kullanıyor olacak. İnternet henüz tüm dünyayı kapsamamış olsa da mobil telefonlar daha kısa bir süre içerisinde daha fazla insana ulaşmayı başardı. Bu bakımdan bina yerine mobil cihazlara internet götürmek daha fazla önem arz ediyor ve teknoloji devleri bu konuya ağırlık vermiş durumda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim