Anlık Bildirim

Erler Film 60 yıllık efsane arşivini internete taşıyor

Türk sinema tarihinin en önemli yapımlarına imza atan Erler Film, Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinin yanı sıra dizi, müzik ve eğlence programlarının da yer aldığı 60 yıllık arşivini YouTube’a taşıyor.
Sinema tarihimizin tanınmış yönetmen ve yapımcılarından Türker İnanoğlu tarafından 1960 yılında kurulan Erler Film ülkemiz sineması için oldukça önemli bir yere sahip. Fatih'in Fedaisi Kara Murat, Gırgıriye, Ömerçip, Ferhat ile Şirin, Görgüsüzler, Selamsız Bandosu ve Talih Kuşu gibi hepimizin zihninde yer eden filmlere imza atan şirket ayrıca Arka Sokaklar, Cennet Mahallesi, Akasya Durağı ve Tatlı Kaçıklar gibi popüler dizilerin de yapımcılığını üstlendi.
Yapılan açıklamaya göre günümüz teknoloji trendlerine ayak uydurmak ve bir zamanların efsane filmlerini gelecek kuşaklara aktarmak isteyen Erler Film, 60 yıllık arşivini internete taşımaya hazırlandığını duyurdu. 205 film, 4264 bölüm televizyon dizisi, çeşitli müzik ve eğlence programlarının yer aldığı arşiv şirketin resmi YouTube kanalına yüklenecek.
Üstelik kademeli olarak yayınlanacak içeriklerin büyük bölümü restorasyonlu, yani yüksek kalitede olacak. Elbette bu seyir zevkini azaltır mı yoksa arttırır mı kişiden kişiye değişkenlik gösterebilecek bir konu. Dilerseniz kanalda şu an Adile Naşit, Münir Özkul, Perran Kutman, Ayşen Gruda, Gülşen Bubikoğlu ve Müjdat Gezen’in oynadığı Gırgıriye filmini yüksek çözünürlükte izleyebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19873 kez okundu.
34 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinema, erler film ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim