Anlık Bildirim

Facebook'un mobil kullanıcı sayısı bir milyarı geçti

Facebook'un mobil kullanıcı sayısı bir milyarı geçti

Kullanıcı sayısı itibariyle neredeyse Çin'in nüfusuna eşit hale gelen Facebook, hem gelirlerini hem de marka değerini giderek artırıyor. Yılın ikinci çeyreği itibariyle mobil kullanıcı sayısı 1 milyarı geçen sosyal ağ 190 milyar dolar pazar değerine ulaştı.

Yapılan açıklamaya göre firmanın ikinci çeyrekteki toplam geliri 2.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet karı 1.4 milyar dolar olurken, net gelir ise 791 milyon dolar oldu. 

Facebook'un aylık aktif kullanıcı sayısı 1.32 milyara yükseldi ve yıl bazında yüzde 14 artış gösterdi. Mobil aylık aktif kullanıcı sayısı ise yüzde 31 artışla 1.07 milyar oldu. Mobil platformlara yatırım yapan Facebook fazlasıyla karşılığını almış oldu.

Günde en az bir kere sosyal ağa giriş yapan kullanıcı sayısı da yüzde 19 artışla 829 milyon olurken, mobil günlük kullanıcı sayısı yüzde 39 artışla 654 milyon olarak gerçekleşti. Hem günlük hem aylık aktif kullanıcı açısından mobil platformlardan büyük bir trafik geliyor. Bunda akıllı telefon pazarının sürekli büyümesinin de önemi var. 

Mark Zuckerberg bilançodan oldukça memnun olduğunu belirtirken önümüzdeki dönemde de Facebook'un büyümesinin süreceğini ümit ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim