Anlık Bildirim

Google 180 küçük uydu ile tüm dünyaya internet sağlayacak

Google 180 küçük uydu ile tüm dünyaya internet sağlayacak

Google'ın dünyada internet erişimi imkanı olmayan bölgelere farklı projelerle bu imkanı sunma çalışmalarına uzun süredir şahit oluyoruz. Sıcak hava balonu veya elektrikli zeplinlerle bazı denemeler yapan Google şimdi de gözünü uzaya dikmiş durumda.

WSJ tarafından verilen habere göre Google uzaya 180 adet küçük ancak yüksek kapasiteye sahip uydu göndermeyi planlıyor. Alçak yörüngeye konumlanması planlanan uydular ile dünyada internetin ulaşmadığı kesimlere bu hizmetin verilmesi amaçlanıyor.

Eğer işler yolunda giderse Google toplam sayıyı 360'a çıkaracak. Google insanlara internet erişimi ulaştırmayı insanların yaşamını geliştirme yolunda önemli bir adım olarak görüyor. Google balon projesi ile büyük taleplerin olduğu noktalara odaklanacakken, uydular ile de kırsal kesimlere internet götürülecek.

Google'ın uydu projesi tahminen 1-3 milyar dolar arasında bir maliyet çıkaracak. Ancak Google'ın reklam ağına dahil edilecek yeni kullanıcılar düşünüldüğünde sistemin kısa sürede kendisini amorti etmesi bekleniyor. Google henüz proje ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1637 kez okundu.
34 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim