Anlık Bildirim

Google, Filistin’i haritadan tamamen sildi

Google, haritalar servisinde sessiz sedasız bir şekilde yaptığı düzenleme ile Filistin’in adını dünya haritasından tamamen silerek bölgeyi İsrail olarak göstermeye başladı.
Ortadoğu’da Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam dinleri için büyük öneme sahip Kudüs üzerinden uzun yıllardır çatışma içerisinde olan Filistin ve İsrail arasındaki gerginlik Google’ın son hamlesiyle daha da tırmandı. Kudüs aracığıyla Filistin'i bulmak isteyen bir kullanıcının fark ettiği düzenlemeyle Google Haritalar servisinden Filistin adının tamamen silinerek bölgenin geneline İsrail denildiği ortaya çıktı.
Her ne kadar Gazze ile Filistin bölgeleri gri renkli kesik çizgilerle ayrılmış olsa da Filistin adını herhangi bir şekilde görebilmek mümkün değil. Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin Gazeteciler Cephesi (PJF), Google’ın bu hamlesiyle İsrail’in kendini yeni nesillere meşru bir devlet olarak kabul ettirmesinin önünün açıldığını belirtti. Ayrıca Google’ın Filistinliler ve Arapların belleğine zarar vermeye yönelik girişimde bulunduğunu ifade eden PJF teknoloji devini kınadı.
Yandex ve Apple'ın harita servislerinde de bir süredir ismi kullanılmayan Filistin böylelikle online haritalardan tamamen silinmiş oldu. Sosyal medyada #PalestineIsHere etiketiyle başlatılan kampanyayla protesto edilen değişikliğin geri çekilmesi için başlatılan imza kampanyasına ise 150 binden fazla kişi destek verdi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12990 kez okundu.
37 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google haritalar ve
3 etiket daha israil filistin Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim