Anlık Bildirim

Google mobil sürümde reklamları abartan siteleri cezalandırmaya başlıyor

Mobilde web sitelerine yeni bir düzenleme getirmeye hazırlanan Google, içeriklerin görüntülenmesini engelleyen ve ekranın büyük bölümünü kaplayan reklam kullanan siteleri cezalandıracağını duyurdu.
Yayıncılar için en önemli gelir kaynaklarının başında gelen online reklamların Adblock gibi çeşitli uygulamalar yardımıyla engellenmesinin etik olup olmadığı tartışılırken konuya farklı bir açıdan yaklaşan Google, sessizliğini bozarak reklamları abartan sitelere adeta savaş açtığını duyurdu.
Resmi webmaster blogunda yer alan bilgilere göre mobil cihazlarda içerik görüntülemenin bilgisayarlara nazaran kısmen daha zor ve kısıtlı olduğunu belirten teknoloji devi, mobilde kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyecek şekilde büyük ve yoğun reklamlara yer veren sitelere yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

İçeriğin görüntülenmesini engelleyen siteler cezalandırılacak 

Buna göre siteye girdikten belirli bir süre sonra açılır reklam (pop-up) gösteren, ekranı büyük oranda kaplayan reklamlara yer veren, sayfa içerisine yerleştirilen ancak içeriğin okunmasını zorlaştıran siteler ceza kapsamına girecek. Yaş sınırı, uygulama indirme, çerez (cookie) bildirimi ve oturum açma ekranıyla ilgili uyarılar ise filtrelemenin dışında tutulacak.
10 Ocak 2017 tarihinden itibaren hayata geçirilecek yeni algoritma ile yukarıda saydığımız şekilde reklamlara sahip platformlar arama sonuçlarında daha alt sıralarda gösterilecek ve böylelikle ziyaretçi trafikleri düşürülecek. İnternet kullanıcıların içeriklere daha "temiz" şekilde ulaşmalarını sağlayacak düzenleme diğer taraftan yayıncıları da zorunlu değişikliklere yönlendirecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6078 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, mobil ve
3 etiket daha reklam arama Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim