Anlık Bildirim
Flash konusunda Steve Jobs’ın katı duruşu bugün tüm şirketleri aynı paydada buluşmaya zorladı. Flash içerikler yavaş yavaş tek hakim olduğu bir çok alandan çıkarken, kullanıcıların canını sıkan ve web tarayıcıların, sistem kaynaklarını ciddi anlamda tüketmesine neden olan reklamlardan da çıkacağa benziyor.

Google’ın AdWords sayfasında kullanıcıların web deneyimini daha iyileştirmek adına reklamlarda %100 HTML 5 kullanımına geçeceğini belirtti. Aşamalı olarak sağlanacak olan bu geçiş, hem AdWords hem de DoubleClick Digital Marketing tarafında geçerli olacak. Yani Google’ın reklam sunucuları üzerinden gösterilen tüm reklamlar tamamıyla HTML 5’e geçecek.

30 Haziran 2016 tarihinden itibaren reklam verenler kesinlikle yeni flash temelli reklam yüklemesi gerçekleştiremeyecek. 2 Ocak 2017’den itibarense mevcuttaki flash reklamların da gösterimi tamamen durdurulmuş olacak. Bilindiği gibi Google bir süredir reklam sunucularında, flash içeriklerin oynatılmadığı cihazlarda görülebilmesi için swf uzantılarını HTML 5’e dönüştürerek gösteren Swiffy hizmetinin kullanılmasını sağlıyordu. Google Swiffy sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu gelişmeden flash oynatıcılar ile izlenen videolu reklamların şimdilik etkilenmeyeceği bilgisini de verelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4468 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, adword ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim