Anlık Bildirim

OneDrive kullanıcılarına kötü haber

Microsoft, uzun süredir hizmet vermeye devam ettiği popüler bulut depolama servisi OneDrive için çok önemli değişiklikler gerçekleştirdi. Birçok kullanıcı bu durumda memnun olmayacak gibi duruyor.
Yazılım devi Microsoft, popüler bulut depolama servisi OneDrive'ın saklama alanlarında önemli değişiklikler gerçekleştirdi.
Şimdiye kadar Office 365 abonelerine sınırsız depolama alanı sağlayan Microsoft, bunu Office 365 Ev, Kişisel ve Üniversitesi kullanıcıları için 1TB seviyesine çekti. Attığı adımı "ortak, bağlı ve akılcı servisler" sunmaya devam edebilmek için yaptığını belirten yazılım devi, yeni kullanıcılara verilen 100GB ile 200GB'lık planları da kaldırarak onun yerine aylık 1,99$'a 50GB bulut depolama alanı vermeye başladı. OneDrive'ı ücretsiz olarak kullanan kesimin 15GB'lık bulu depolama alanını ise 5GB'a indiren şirket, aynı zamanda 15GB'lık kamera arşiv (Fotoğraf ve videolar için) hediyesini de iptal edilen paketler arasına dahil etti. 
1TB'dan fazla bulut arşivi bulunan Office 365 abonelerini bu alanı arttırmaları yönüne bilgilendirmeye başlayan Microsoft, dosyalara 9 ay boyunca erişim sunacak, gerekli arttırma işlemi yapılmadığı taktirde ise bu süre sonucunda hesabı kitleyecek ve tahmin edebileceğiniz üzere verileri silecek.
Microsoft'un attığı bu adım karşısında alacağı tepkiler merak edilirken, sonuç olarak Apple ile Dropbox gibi büyük isimlerin bulunduğu bulut depolama pazarında OneDrive'ın gerilere düşme ihtimali bulunuyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12621 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim