Anlık Bildirim

Süper Lig maçları internetten ücretsiz yayınlanabilir

Spor Toto Süper Lig’in yayın hakları için ihaleye girmek isteyen bir İtalyan kuruluşu, maçları internet üzerinden sadece reklam izleme karşılığında ücretsiz olarak yayınlama teklifinde bulundu.
Ülkemizde milyonlarca kişi tarafından takip edilen Spor Toto Süper Lig’in yeni yayın ihalesiyle birlikte maçlar tamamen ücretsiz şeklide yayınlanabilir. Edinilen bilgiye göre ismi henüz açıklanmayan İtalyan bir kuruluşun yayın hakları için Türkiye Futbol Federasyonu’na senelik 650 milyon euro teklifle bulunduğu ifade ediliyor.
İnternet üzerinden maçları tamamen ücretsiz şekilde yayınlamak isteyen şirket, bunun karşılığından kullanıcılarına sadece reklam izleme zorunluluğu getiriyor. Dileyenler ise aylık ve yıllık ücretler karşılığında müsabakaları reklamsız şekilde takip edebilecekler. Böylelikle dünya çapında daha fazla kişinin Süper Lig’i seyretmesi sağlanacak.

Maçlar akıllı cihazlar üzerinden de izlenebilecek 

Eğer anlaşma gerçekleşirse söylendiği gibi reklam ve yayın haklarıyla birlikte federasyonun yıllık 650 milyon euro civarında bir para kazanacağı tahmin ediliyor. Üstelik İtalyan şirket mobil operatörlerle de işbirliği yapacak ve maçların akıllı cihazlar üzerinden yine ücretsiz şekilde yayınlanmasını sağlayacak.
İngiltere (2 milyar euro), İspanya (983 milyon euro), İtalya (945 milyon euro), Fransa (727 milyon euro) ve Almanya’dan (628 milyon euro) sonra gelir sıralamasında 360 milyon euro ile 6. sırada yer alan Süper Lig’in yeni yayın ihalesinin önümüzdeki ay içerisinde yapılması planlanıyor.
Eğer iddialar doğruysa 2001 yılından bu yana, 15 senedir lig maçların yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk’un bu kez dişli bir rakibe sahip olduğu söyleyebilmek mümkün. Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce Katar merkezli beIN Media tarafından satın alınan Digiturk’un CEO koltuğuna Yousef Al-Obaidly getirilmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15261 kez okundu.
38 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
digiturk, süper lig ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim