Anlık Bildirim

TÜİK ülkemizdeki bilgisayar ve internet kullanımına ilişkin verileri paylaştı

TÜİK ülkemizdeki bilgisayar ve internet kullanımına ilişkin verileri paylaştı
 
Türkiye İstatistik Kurumu ülkemizdeki bilgisayar ve internet kullanımına ilişkin yeni raporunu yayınladı. Geçtiğimiz yıl %53.5 olan bilgisayar kullanımı bu yıl %54.8'e yükselirken, internet kullanımı da aynı dönem içerisinde %53.8'den %55.9'a taşındı. Erkek bireylerde bilgisayar ve internet kullanımı sırasıyla %64 ve %65,8 seviyesindeyken kadınlarda bu oran %45.6 ve %46.1 seviyesinde kaldı. 
Türkiye genelindeki hanelerin %69.5'i internet erişim imkanına sahip olurken, interneti olmayan hanelerden %60'ı ise internet kullanımına ihtiyaç duymadığını belirtiyor. Yine erişimi bulunmayan hanelerden %44.7'si internet hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığı, %38.5'i ise fiyatların yüksek olması nedeniyle bağlantı sağlayamadıklarını dile getiriyor.
TÜİK ülkemizdeki bilgisayar ve internet kullanımına ilişkin verileri paylaştı
 
Diğer elektronik eşyaların kullanımına baktığımızda ise hanelerde cep telefonunu veya akıllı telefonların %98.6 gibi yüksek bir oranda kullanıldığını görüyoruz. Buna karşın sabit telefon kullanımı %29.6, masaüstü bilgisayar kullanımı %25.2, taşınabilir bilgisayar kullanımı %43.2 ve internete bağlanabilen televizyon kullanımı %20.9 seviyesinde.
İnternet kullanım amaçlarında ise ilk sırayı sosyal medya kullanımı alıyor. Ülkemizdeki internet kullanıcılarının %80.9'u sosyal medya sitelerinde vakit geçirirken, haber ve dergilerin internetten takip edilmesi %70.2 ile ikinci sırada. Kullanıcıların %66.3'lük kısmı sağlık araştırmalarını da yine internetten yaparken oluşturduğu içerikleri bir internet sitesine yükleyenlerin oranı %62.1
Kullanıcıların %59.4'lük kısmı herhangi bir ürün ve hizmet hakkında bilgi almak için interneti kullanıyor. Bununla beraber internet mağazasından alışveriş yapanların sayısı da yükselmiş durumda. Geçtiğimiz yıl alışveriş yapanların %30.8 iken bu yıl oran %33.1 seviyesinde. En çok alışverişi yapılan ürünler ise sırasıyla ; giyim ve spor malzemesi (%57.4), seyahat bileti, araç kiralama vb (%27),  ev eşyası (Mobilya, oyuncak, beyaz eşya vb),  (%25,5),  elektronik araçlar (Cep telefonu, kamera, radyo, TV (%22.4),  kitap, dergi, gazete (e-kitap dahil) %18.4 şeklinde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3125 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, tüik ve bilgisayar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim