Anlık Bildirim
Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti’nin en çok konuşulan seçim vaatlerinden biri de gençlere ücretsiz internet sunulacağı yönündeki planlamaydı. Başbakan Ahmet Davutoğlu bu konuda gerekli çalışmanın yapıldıktan hemen sonra hayat bulacağını bir çok defa konuşmalarında dile getirmiş, AK Parti’nin de seçim vaatlerinde yazılı olarak yer bulmuştu.

Bu konudaki çalışmalara ilişkin son haber ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’ndan geldi. Fatih Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılan tabletlere rağmen yoksul aile çocuklarının internete erişebilmek için başka mekanlara gitmek zorunda olduğunu ve buralarda bir çok tehlike ve tehditle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Buradan hareketle aktif olarak öğrenim gören yoksul aile çocuklarına ücretsiz olarak internet erişim imkanı sunulacak. Maliyeti bakanlık bütçesinden karşılanacak hizmetten faydalanabilecek aileler de şimdiden yapılan çalışmalar ile belirlenmiş durumda. Şartlar netleştikten sonra başvurular da yapılarak, yoksul aileler ücretsiz internet hizmetinden faydalanabilecek.

Konunun resmiyette nasıl işleyeceğine dair henüz kesinlik kazanmış bir bilgi yok ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, projeyi diğer bakanlıklar ile koordineli bir şekilde yürütecek. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra da kısa süre içinde internet hizmeti sunulmaya başlanacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11066 kez okundu.
77 kişi, toplam 84 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, bedava internet ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim