Anlık Bildirim

Türkiye'nin internet trafiği dağılımında ağırlığı video servisleri oluşturuyor

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türkiye'deki internet kullanıcılarının genel kullanım alışkanlıklarıyla ilgili bazı istatisikleri açıkladı. Abone sayısı açısından Türkiye'nin en büyük internet servis sağlayıcısı olan TTNET'in kendi kullanıcıları ekseninde ölçümlediği istatistiklere göre, çevrimiçi video izleme hizmetleri, genel kullanım alışkanlıklarında ilk sırada yer alıyor. Youtube, diğer video servisleri/siteleri ve Tivibu'nun, 6 milyon TTNET ADSL abonesinin oluşturduğu internet trafiğinin neredeyse yarısına karşılık geldiğini görüyoruz.

Türkiye'nin internet trafiği dağılımında ağırlığı video servisleri oluşturuyor

TTNET ADSL Abonelerinin günlük internet kullanımının 3.2 Petabyte civarında (3.200.000 GB ya da 680.000’den fazla DVD kadar) olduğu belirtilirken, genel trafik dağılımı içerisinde çevrimiçi oyunların son sırada gediği, hem web hem de P2P dosya indirmenin yarattığı trafiğinde, toplam trafiğin neredeyse 1/5'ine denk geldiği görülmekte. 11-12 Mayıs tarihlerindeki ölçümü içeren sonuçlara göre kullanıcı bazında aylık veri kullanım ortalamasının 15GB olduğu, en yoğun saatlerin ise 21:00-24:00 arası olduğu belirtiliyor. Tahsin Yılmaz ayrıca 12 Mayıs'taki ölçümlere göre TTNET abonelerinin kullanımı esnasında oluşan en yüksek bant genişliğinin de 508.27 Gbps olarak ölçüldüğünü ifade ediyor.

Türkiye'nin internet trafiği dağılımında ağırlığı video servisleri oluşturuyor

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz'ın ilgili blog yazısına ulaşmak için; http://blog.ttnet.com.tr/ttnet-abonelerinin-gunluk-internet-kullanimi-3-200-tb%E2%80%99a-ulasti/

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4984 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, ttnet ve
2 etiket daha adsl trafik
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim