Anlık Bildirim

AMD çift çekirdekli Phenom II X2 545 ve 550 modellerini hazırlıyor

AMD çift çekirdekli Phenom II X2 545 ve 550 modellerini hazırlıyor
https://img.donanimhaber.com/images/haber/ati_Cat_94_dh_Fx57.jpg" width="600" height="228">

Üretim aşamasında kapatılan dördüncü çekirdeğin açılabildiği* üç çekirdekli Phenom II X3 ve hız aşırtma başarımlarıyla dikkat çeken dört çekirdekli Phenom II X4 işlemcileriyle gündemde olan AMD'nin yılın ikinci çeyreği ile birlikte 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan çift çekirdekli Phenom II modellerini de pazara sunacağı belirtiliyor.

Açıklanan bilgilere göre, AMD önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde 3GHz'de çalışan Phenom II X2 545 ve 3.1GHz'de görev yapan Phenom II 550 modellerini kullanıma sunacağı ifade ediliyor. Soket AM3 formunda dolayısıyla DDR2 ve DDR3 belleklerle uyumlu olacağı belirtilen yeni işlemcilerin 6MB'lık seviye 2 bellek kapasitesine sahip olacakları bildiriliyor.

Phenom II X2 serisi altında 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak işlemcilerin ısıl güç tasarımlarının ise 85 Watt olacağı ifade ediliyor. BIOS güncellemesi ile Soket AM2+ anakartlarda da çalışabileceği belirtilen çift çekirdekli Phenom II X2 545 ve 550 modellerinin fiyatları noktasındaysa en azından şu an için net bir bilgi olmadığını söyleyebilriz.

*Üç çekidekli her Phenom II X3 işlemcisinde dördüncü çekirdek açılmıyor, açılanların önemli bir kısmında da %100 stabilite sağlanamayabiliyor. Bu konuda forumlarımızda arama yaparak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz!

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15961 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşlemci, cpu ve amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim