Anlık Bildirim

AMD Phenom X3 8850 Black Edition modelini son çeyrekte duyuracak

AMD Phenom X3 8850 Black Edition modelini son çeyrekte duyuracak

Mevcut yol haritasına göre 45nm üretim teknolojisi ile hazırladığı Deneb kod adlı yeni Phenom işlemcilerini 8 Ocak'ta Las Vegas'ta gerçekleştirilecek Tüketici Elektroniği Fuar'ında (CES) duyurmayı planlayan AMD, ürün gamını rakibi Intel karşısında daha rekabetçi hale getirebilmek için üzerinde çalıştığı bazı yeni Phenom modellerini de son çeyrekte duyuracak.

Daha önce pek çok haberimizde dile getirdiğimiz üzere, büyük bir ihtimalle Phenom 9950, AMD'nin 65nm üretim teknolojisiyle hazırladığı en hızlı dört çekirdekli Phenom modeli olarak anılacak. Zira sürpriz bir gelişme yaşanmadığı takdirde, AMD'nin 2.6GHz'de görev yapan Phenom 9950 modelinin üzerine, 45nm öncesinde daha yüksek çalışma frekansına sahip yeni bir model getirmesi beklenmiyor.

Üç çekirdekli Phenom X3 8000 serisinde ise firma performans odaklı Phenom X3 8850 Black Edition modelini yılın son çeyreğinde endüstrinin beğenisine sunmayı planlıyor. 2.5GHz'de görev yapan üç çekirdekli yeni model, Black Edition serisinin karakteristik özelliği çarpan kilidi açık olarak (unlocked) gelecek.

65nm üretim teknolojisi ile hazırlanan soket AM2+ formundaki yeni model, 1.5MB büyüklüğünde L2 ve 2MB büyüklüğünde çekirdekler arası kullanıma açık L3 belleğe sahip olacak. B3 revizyonlu yeni işlemcinin önümüzdeki Aralık ayında (muhtemelen Noel döneminde) kullanıma sunulması beklenirken fiyatı konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim